Pelerinaj Marea Britanie


Perioada: 14 septembrie 2021 - 20 septembrie 2021
 • Tarif: 860 Eur

(LONDRA – MANCHESTER – LEEDS – ESSEX)

ÎNCHINARE ÎN BISERICILE ROMÂNEŞTI DIN LONDRA ŞI LEEDS

 

Ziua 1, vineri: Întâlnirea la Aeroportul Otopeni Henri Coandă, ora 10:30, decolare ora 12:30, cursa TAROM  RO391, aterizare la Londra pe Aeroportul Heathrow la ora 14:05. Vizitarea Catedralei Greceşti Sfânta Sofia (a fost construită în sec. XIX, când comunitatea greacă din Londra s-a mărit considerabil. Prima Sfântă Liturghie a fost săvârşită la 01 iunie 1879)Participare la slujba de seară la Biserica Românească Sfântul Gheorghe din Londra (se află sub oblăduirea canonică a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, Protoieria Marii Britanii, fiind prima parohie din Insulele Britanice. A funcţionat de la început într-un spaţiu închiriat de la Biserica Anglicană, situat chiar în inima city-ului londonez. Prima Sfântă Liturghie a fost oficiată în anul 1964 de Crăciun). Cazare Londra.

ZIUA 2, sâmbătă (365 km): Mic dejun. Deplasare spre Ilam, închinare în Biserica Sfântul Bertram (închinare la mormântul sfântului, vizitarea peșterii în care s-a nevoit și a izvorului său. Sfântul Bertram a fost rege al Merciei în secolul VIII,  dar după moartea familiei sale, a renunţat la moștenirea sa regală şi a căutat o viață de rugăciune. Se spune că mulți păgâni de pe acele meleaguri au fost convertiți la creștinism datorită exemplului dat de viața sa nouă. A fost cercetat de diavol, care l-a ispitit să transforme niște pietre în pâine. Sfântul Bertram, însă, s-a rugat ca niște pâini să se transforme în pietre). Deplasare spre Manchester. Închinare în Biserica Ortodoxă Sfântul Arhanghel Mihaildin Storke on Trent (biserica ortodoxă din Storke on Trent şi-a început  activitatea în anul 1994 cu o comunitate de 8 ortodocşi. Păstrează una dintre pietrele transformate din pâine de către Sfântul Bertram).Cazare regiunea Manchester.

ZIUA 3, duminică (375 km): Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Biserica Românească Sfântul Macarie cel Mare din Leeds (se află sub jurisdicția Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale cu sediul la Paris, Protopiatul Marii Britanii, fiind din punct de vedere cronologic a doua parohie românească din Marea Britanie şi singura cu propriul lăcaș de cult. Aria acoperită de parohie include comitatele engleze Yorkshire și Greater Manchester). Plecare spre Essex, cazare regiunea Essex.

Ziua 4, luni (125 km): Mic dejun. Deplasare la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezatorul din Essex (vizitarea complexului monastic, închinare la mormântul Fericitului Stareț Sofronie Saharov, ucenicul Sfântului Siluan Atonitul. Este o mănăstire ortodoxa mixtă, în aceasta vieţuind atât monahi, cât şi monahii. A fost întemeiată în anul 1959). Deplasare spre Londra, oprire la Observatorul Astronomic de la Greenwich (a fost înfiinţat în anul 1675 de către regele Charles II, care a desemnat şi primul astronom regal, John Flamsteed. Clădirea observatoruluimai este cunoscută şi drept Casa Flamsteed. Activitatea ştiinţifică a observatorului a fost mutată în prima jumătate a sec. XX, Greenwich-ul fiind acum muzeu). Vizitarea Mănăstirii Buna Vestire (este locul unde stătea Sfântul Ioan Maximovici de fiecare dată când venea în Londra. În anul 1948 în timpul Războiului Palestinian, maica superioara de la Mănăstirea Ein Karem din Ţara Sfântă a fost obligată să plece şi la îndemnul sfântului, împreună cu alte 6 maici au venit la Londra în anul 1954. În 1960, sfântul a sfinţit noua mănăstire în Londra). Cazare Londra.

Ziua 5, marți: Mic dejun. Tur pietonal – vizitarea obiectivelor turistice principale din Londra: Abaţia Westminster , Parlamentul – Big Ben(privire exterioară)Palatul Buckingham (privire exterioarăEste reședința principală din Londra a monarhilor britanici, este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali. A devenit oficial Palat Regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Reginei Victoria în 1837, fiind primul monarh care a avut reședința permanentă aici)Catedrala Saint Paul (este o biserică anglicană, cea mai mare biserică din Londra și a doua cea mai mare din această țară, după Catedrala din Liverpool. Pe locul actualei catedrale au existat de-a lungul timpului mai multe edificii. Prima biserică a fost construită în anul 604 de către Mellitus, cu ocazia investirii sale ca prim episcop de Londra. Construcția actualei catedrale a început în anul 1675. Proiectul construirii unei noi catedrale i-a fost înmânat lui Sir Cristopher Wren încă din anul 1669. Pe data de 2 decembrie 1697 a avut loc ceremonia de sfințire a catedralei, aceasta fiind finalizată totuși în anul 1710).Timp liber. Cazare Londra.

Ziua 6, miercuri: Mic dejun. Tur pietonal – vizitarea obiectivelor turistice principale din Londra: Turnul Londrei (Palatul Regal și Cetatea Majestății Sale, denumit și Turnul Londrei, este un castel istoric aflat pe malul nordic al Tamisei. Construcția sa a început spre sfârșitul lui 1066 în contextul cuceririi normande a AnglieiTurnul Alb, de la care își trage numele întreg castelul, a fost construit de William Cuceritorul în 1078, și a fost disprețuit ca simbol al oprimării locuitorilor Londrei de noua elită conducătoare. Castelul a fost utilizat ca închisoare din 1100 până în 1952, deși nu era acesta scopul său principal. Mare palat la începutul istoriei sale, el a servit drept reședință regală. Adăposteşte parte din bijuteriile Coroanei Regale), Tower Bridge, London Bridge, Muzeul Britanic (fondat în anul 1753, este unul dintre cele mai vechi și mai impozante muzee din lume, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane. Este primul muzeu național public din lume. Înca de la început admitea intrarea liberă pentru „toate persoanele studioase și curioase”. S-a deschis publicului la 15 ianuarie 1759. Printre exponatele importante: Piatra Rosetta, Craniul de cristal, Sfinxul din Taharqo, un fragment din Columna lui Traian, Bustul lui Julius Caesar. Obiectele sunt cuprinse în galeriile tematice ale muzeului: Africa, Asia, America, Egiptul Antic, Roma si Grecia antică, Europa, Colecția de ceasuri, Orientul Mijlociu). Cazare Londra.

Ziua 7, joi: Mic dejun. Deplasare spre Aeroportul Heathrow pentru decolare spre România, cursa TAROM RO392 la ora 14:50, aterizare la  București la ora 20.05.

 

TARIF:

 860 EURO / pers. cazare în cameră dublă, 

grup minim 30 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 370 EURO    

 

SERVICII INCLUSE:

– Bilete de avion si taxele de aeroport;

– 6 nopti cazare cu mic dejun în camere duble hotel 3* (clasificare locală);

– Transport cu autocar clasificat conform program;

– înoțitor de grup teolog/preot

 

SERVICII NEINCLUSE:

– Intrările la obiective (aprox. 100 euro/pax);

– Asigurarea medicală;

– Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

 

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 300 Euro/pers.

 

CONDIȚII DE RETRAGERE:

 1. ) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.

 

NOTĂ:

 

 • Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

 • Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

 • Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.

 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Anglia.

 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite), dimensiunea bagajului de mana nu trebuie sa depaseasca 56X45X25 CM.

 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

 • Aşenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

 • Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

 • Atenţie!!!!! Vă rugăm să păstraţi biletul de avion deoarece va fi nevoie să-l arătăm la intrarea in aeroport.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun