Pelerinaj in Israel SCHIMBAREA LA FAȚĂ | 5 zile / 4 nopti


Perioada: 15 august 2022 - 19 august 2022
  • Tarif: 650 Eur

15 – 19 AUGUST


Ziua I, duminică, 15 august: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni)  – plecări internaționale (sala de aşteptare) – la ora 15:30, cursa BlueAir OB169. Decolare ora 18:40, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 21:15. Cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua II, luni, 16 august: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare spre Ierihon – privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii şi închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Deplasare către ţărmul Mării Moarte. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua III, marți, 17 august: Mic dejunDeplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua IV, miercuri, 18 august: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii.  Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.


La ora 22.30 se pleacă spre Mănăstirea Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” de pe Muntele Tabor pentru participare la slujba oficiată de Patriarhul Ierusalimului și la “Minunea Norului”.


Ziua  V, joi, 19 august: Mic dejun. Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana GalileiiDeplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii DomnuluiFoişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Sosire la aeroport ora 18:00. Decolare – 22:15, sosire la Bucuresti ora 01:00, cursa Blueair 0B170.


 TARIF: 

650 Euro/pers/loc în cameră dublă

 SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 100 EURO

 Avans 300 de euro/persoană

SERVICII INCLUSE:

–  bilet de avion cursă Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;–  taxele de aeroport ;
– 1 noapte cazare Tiberias/Nazareth, 3 nopți cazare Bethlehem hotel 3,4* – clasificare locală,
 – masă (bufet) în regim  demipensiune (mic dejun și cină)
–  transport autocar aer condiţionat;,
–  intrările la obiectivele menţionate în program;
–  – asigurare medicală – – se încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD  și este  încheiată la Societatea de Asigurare CITY INSURANCE.
*  Asigurarea de sănătate se poate încheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau REȘEDINȚA în ROMÂNIA;
** Pentru persoanele care nu se încadrează în cele menționate mai sus, NU SE POATE ÎNCHEIA ASIGURARE DE SĂNĂTATE.
–   preot însoţitor


SERVICII NEINCLUSE:

 –  tips ( bacșis ) pt. sofer, personal hotelier (20 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei; 


ACTE NECESARE: 

·        paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


 NOTĂ:

·         Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

·         Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

·         Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

·         Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

·         Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt

·         Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. cu dimensiunile maxime 55x40x20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite la bagajul de mână)  

·         Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

·         Pentru anumite facilități din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·         Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii;

·         Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

·         ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun