Pelerinaj in Israel – Iordania – Peninsula Sinai | Cazare hotel | 11 zile / 10 nopti


Perioada: 30 august 2022 - 9 septembrie 2022
  • Tarif: 1.265 Eur

30 AUGUST – 09 SEPTEMBRIE, 04 – 14 OCTOMBRIE 


Ziua I, luni: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 04:00, cursa Blue Air Ob169. Decolare ora 07:15, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. GheorgheCana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana GalileiiNazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua II, marți: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua III, miercuriMic dejun.  Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Deplasare spre Ierihon – privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”Așezământul Românesc de la Ierihon.  Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua IV, joi: Mic dejunBethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Minuni a Maicii Domnului), Grota LapteluiMănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a ne închina în Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava). Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua  V, vineri:  Mic dejun. Vom trece frontiera în Iordania și vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a vazut Pamântul Făgăduinței. Mabada-orașul mozaicurilor pentru a ne închina în Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche hartă a  Țării Sfinte cu centrul la Ierusalim. Ne îndreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină la hotel în Amman.


 Ziua VI, sâmbătă: Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumi antice și moderne  (încălțăminte comodă pentru mers pe jos aprox. 4 km). Cazare şi cină Aqaba hotel de 4*.


Ziua VII, duminică:  Mic dejun. Trecerea frontierei în Israel, apoi în Egipt. Continuarea drumului prin deşertul muntos spre Sfânta Ecaterina.  Închinare în Mănăstirea greco – ortodoxa Sf. Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume  în care a viețuit Sf. Ioan Scărarul și Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore și în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul  Sfântului Proroc Moise, muzeul mănăstirii – cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare. Cazare şi cină St. Catherina 3*.


Ziua VIII, luni:  Mic dejun, întoarcere in Israel. Scurtă oprire la Marea Moarta, stâlpul de piatră – soţia lui Lot. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah


Ziua IX, marți: Mic dejun.  Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah


Ziua X, miercuri: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii DomnuluiFoişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua XI, joi: Mic dejun. Zi dedicată rugăciunii la Mormântul Sfânt. Program liber. Tel Aviv – tur de oraș. Sosire la aeroport ora 19:00. Decolare – 22:15, sosire Bucureşti ora 01:00, cursa Blue Air Ob170.


TARIF:

1.265 EURO/ PERS. ÎN CAMERĂ DUBLĂ

SUPLIMENT SINGLE  350 EURO.

AVANS MINIM 300 EURO/PERSOANĂ

SERVICII INCLUSE:

  transport cu avionul București – Tel Aviv – București,

10 nopți cazare la hotel 3,4* (clasificare locală);

masă (bufet) în regim demipensiune (mic dejun și cină)

întâmpinare și transfer aeroport – hotel – aeroport;

transport local –  autocar cu aer conditionat conform programului;

 taxe de aeroport;

taxe de viză;

Intrari la obiective

asigurare de sănătate – se încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD  și este  încheiată la Societatea de Asigurare CITY INSURANCE.

Asigurarea de sănătate se poate încheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE că au DOMICILIUL sau REȘEDINȚA în ROMÂNIA

Pentru persoanele care nu se încadrează în cele menționate mai sus, NU SE POATE ÎNCHEIA ASIGURARE DE SĂNĂTATE

ghid local  vorbitor de română/engleză pentru obiectivele din Iordania, Egipt;

preot însotitor.


SERVICII NEINCLUSE:

Tips (bacșis) pentru ghizii locali Iordania și Egipt, șoferi, personal hotelier – 50 Euro.


ACTE NECESARE:

paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


NOTĂ:

·         Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

·         Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

·         Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

·         Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

·         Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

·         Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  

·         Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

·         Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

·         Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

·         Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

           ·           ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun