Peterhof (numit Petrodvorets intre 1944 si 1997) este una dintre localitatile satelit ale orasului Sankt Petersburg, situata la circa 25 km vest de acesta. Aici se poate ajunge cu usurinta cu ajutorul unei ambarcatiuni pe care va puteti imbarca de la debarcaderul din fata Muzeului Ermitaj.

In Peterhof se afla unul dintre campursurile Universitatii de stat Sankt Petersburg si cel mai important obiectiv turistic din zona - Complex rezidential de palate, fantani si cascade Peterhof - numit Versailles-ul Rusiei.

Peterhof a fost construit la inceputul secolului al XVIII-lea de catre tarul Petru cel Mare. Pe o suprafata ce se intinde pe mai mult de 600 de hectare, tarul si succesorii sai au construit circa 30 de palate si pavilioane ce arata pe deplin puterea si bogatia pe care o detineau.

Petru insusi a facut o schita a planurilor sale ambitioase, ce constau dintr-un palat central inconjurat de un parc imens presarat cu numeroase fantani, statui si cascade. Palatul principal din Peterhof, numit si Marele Palat, a fost ridicat intre 1714 si 1721 dupa un proiect al arhitectului Jean-Baptiste le Blond care s-a ghidat dupa schita lui Petru cel Mare care continea o vila mare cu doua etaje si doua aripi situata pe varful unui deal. In timpul domniel Imparatesei Elisabeta, fiica lui Petru cel Mare, palatului i-au fost aduse modificari serioase si a fost extins.

Cele mai impresionante sali ale palatului principal sunt: Camera Tronului- cea mai mare, cu o dimensiune de 300 m²,  Sala Chesma, impodobita cu picturi murale ce infatiseaza batalia navala de la Chesma dintre Rusia si Imperiul Otoman, Sala Picturilor, cu numeroase portrete expuse pe pereti, Camera Baroca de Audiente, Camera Albastra de desen, Camera de studiu a lui Petru I si cea mai spectaculoasa incapere- Sala de Bal.

     

Atractiile cele mai importante ale domeniului Peterhof sunt:  Fantanile Romane, Fantana lui Neptun si Marea Cascada decorata cu 39 de statui din bronz si 75 de fantani.

Pe langa palatul principal, merita vizitate si Palatul Marly, Resedinta de Vara (stil gotic englez), Pavilionul Ermitaj, Palatul Monplaisir, Orangeria.

Nu sunt produse în această categorie.