În patea dreaptă în drumul  spre  Yalta se vede muntele Aiu-Dag. La poalele  lui se găsesc ruinele mănăstirii Sf. Ap. Petru şi Pavel, unde şi-a desfăşurat activitatea misionara Sf. Ioan Gotul şi a unei biserici consacrată Sf. Împăraţi Constantin şi mama sa Elena.

Catedrala din oraş are Hramul Sf. Alexandru Nevschi şi edificiul ei a fost ridicat în stil vechi rusesc.

Aici, în Ialta, se poate de vizitat şi Grădina botanică Nichitin, care a fost înfiinţată în 1812  la ordinul împaratului Alexandru I. Are peste 28 de mii de plante în colectie. În fiecare an vizitatorii aleg soiul cel mai frumos de crizantema. În fiecare an au loc mai multe expoziţii  tematice, unde vizitatorii pot admira trandafiri, lalele, irişi, crizanteme de diferite soiuri, tot aici pot fi procuraţi puieţi de arbori şi tufari etc. E una din cea mai mare grădină botanică din lume.

Nu departe de Ialta în satul Gaspra putem admira Cuibul Rândunicii – simbolul Crimeii. Construcţia în stil neogotic a fost ridicată în 1912. În 1927 o parte din stâncă s-a surpat. Acum aici este un restaurant. 

În timpul turului oraşului  pot fi admirate Biserica Armenească. Palatul Delichisio – al emirului oraşului Buhara, în stil mauritan, în care astăzi activează un sanatoriu. Conacul  Omiur unde scriitorul rus Alexandr Cehov şi-a scris unele din lucrările sale.

Lângă Ialta se află localitatea Massandra. Palatul de acolo găzduieşte diferite expoziţii tematice consacrate sec. XIX. 

Nu sunt produse în această categorie.