Pe locul oraşului  actual în antichitate era Neapolul Scitic capitala statului Scitic Târziu. Pe timpul Hanatului Crimeei localitatea se numea Acmesdjit. După ocuparea Crimeei de Rusia se decide crearea unui nou oraş, care va primi denumirea de Semfiropol. De lângă hotelul Moscova până în prezent pot fi văzute  ruinele vechii cetăţi a sciţilor.

Cea mai veche clădire din oraş e geamia (moscheia) Chebir – Djami. A fost ridicată în anul 1502 de hanul Menli Ghirei. De-a lungul istoriei a suferit numeroase restaurări. Era de culoare albă şi a dat denumirea localităţii unde s-a construit Geamiia Albă. În sec. XVIII ea a ars, dar a fost mai apoi refăcută. În perioada sovietică a fost lăsată în ruine. În 1995 este refacută şi redată credincioşilor.

Mănăstirea  SfintaTreime e ridicată nu departe de catedrala Sf. Ap. Petru şi Pavel şi s-a format pe lângă Biserica Sfintei Treimi ridicată în anul 1796. Catedrala poartă numele lui Alexandru Nevski.  Mănăstirea posedă moaştele Sf. Luca şi o icoană făcătoare de minuni a maicii Domnului.

Catedrala Sf. Ap.Petru şi Pavel a fos ridicată la începutul sec.XIX. Din 2008 aici se păstrează moaştele Sf. Gurie, arhiepiscopul Tauridei. 

Tot în oraş este situată Biserica Sf. Maria Magdalena, iar în apropiere ei este un izvor tămăduitor.

Nu sunt produse în această categorie.