Pelerinaj Serbia


Perioada: 16 august 2022 - 22 august 2022
  • Scurtă descriere
    Pelerinaj de 7 zile/6 nopţi. Plecarea din Bucuresti. Traseu: Chișinău - Iași - Bucuresti - Nis- Belgrad - Medjugorje - Iași - Chișinău. Grup minim 40 persoane. Tel. de contact: 0744.848.704. Tarif: 465 Euro.
  • Țări atinse
    Pelerinaje după țară Serbia
  • Traseu
    IAŞI
  • Tarif: 465 Eur

 PE URMELE SFÂNTULUI NICOLAE VELIMIROVICI –

(NIS – MEDJUGORJE – BELGRAD)

16 – 22 AUGUST


Ziua 1 – luni (480 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Piteşti – Craiova – Vidin – Nis. Cazare și cină Nis.


Ziua 2 – marți (230 km)Mic dejun. Vizitarea oraşului Niş (locul naşterii Sfântului Constantin cel Mare), Fortăreaţa (fortificaţiile existente datează din perioada turcă, începtul sec. XVIII, dar au fost ridicate pe fortificaţii din vremuri mai vechi), Lagărul de concentrare nazist (peste 30.000 de persoane au fost ţinute aici în timpul ocupaţiei naziste, a fost construit în anul 1941 şi a fost primul lagăr din Iugoslavia. A devenit muzeu din anul 1967), Celle Kula (ridicat în 1809, acest turn are încastrate pe cele patru laturi ale sale o parte din craniile eroilor bătăliei de la Cegar). Închinare în Mănăstirea Manasija (a fost construită pe locul în care armata sârbilor a biruit oştirile otomane în anul 1406A fost zidită sub formă de fortăreaţă puternic intărită cu ziduri şi turnuri de apărare) și Mănăstirea Ravanica (a fost contruită între anii 1375-1377, de către Prinţul Lazăr al Serbiei, canonizat mai târziu de Biserica Ortodoxă Sârbă. După moartea acestuia, trupul a fost adus la Mănăstirea Ravanica, spre înmormântare. Moaştele acestuia se află astăzi scoase spre închinare). Cazare și cină Krusevac.


Ziua 3 – miercuri (350 km): Mic dejun. Închinare în Mănăstirea Ljubostina (potrivit legendei a fost construită pe locul în care s-au întâlnit, pentru prima dată, prinţesa Milica şi prinţul Lazăr în anul 1389. Dupaă sfârşitul luptelor din Kosovo, când prinţul Lazăr a fost omorât, prinţesa Milica a dat tronul fiului ei celui mare, Ştefan şi s-a călugărit, primind numele de Evghenia. Astăzi, printesa Milica, adică Maica Evghenia este cinstită ca sfântă, mormântul ei este în biserică. Aici a fost închis pe vremea ocupaţiei naziste, Sfântul Nicolae Velimirovici) şi în Mănăstirea Zica (sec. XIII, a fost pictată în coloarea roşie încă de la început, aceasta aducând aminte de tradiţiile athonite din Sfantul Munte Athos. În această mănăstire au fost încoronaţi aproape toţi domnitorii sârbilor. Tot aici a fost numit Sfântul Nicolae Velimirovici ca Episcop al Zicăi). Cazare și cină Sarajevo.


ZIUA 4 – joi (320 km): Mic dejun. Deplasare la Medjugorje (numele „Međugorje” înseamnă „între munți” și desemnează aşezarea geografică a localității. Oraşul a devenit notoriu mai ales după anul 1981, când șase tineri au început să povestească despre viziunile lor, afirmând faptul că o văd și o aud pe Sfânta Fecioară Maria– Biserica Sfântul Iacob (biserica actuală a fost construită între anii 1934 – 1969) și Drumul Crucii (de urcat aprox. 1 oră pe teren accidentat. Se urcă pe Muntele Krizevac, cel mai înalt munte de la Medjugorje având înălţimea de 520 m. În anul 1934 a fost ridicată o cruce din ciment armat înaltă de 8,5 m şi lată de 3 m). Întoarcere la Sarajevo, cazare și cină.


Ziua 5 – vineri (310 km): Mic dejun. Trecere în Serbia, deplasare către Valjevo. Închinare la moaştele Sfântului Nicolae Velimirovici în Mănăstirea Lelic (a fost construită în anul 1929, de către Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici. Abia în anul 1997 această biserică va fi numită mănăstire. Sfintele moaşte au fost aduse din America). Deplasare spre Belgrad, închinare în Mănăstirea Rakovica (este locul unde a fost hirotonit ca diacon Sfântul Nicolae VelimiroviciÎn curtea mănăstirii se află mormântul Patriarhului Pavle. Biserica este ctitorie a lui Radu I Basarab). Cazare si cina Belgrad.


ZIUA 6 – sâmbătă: Mic dejun. Vizitarea oraşului Belgrad – tur pietonal: Fortăreaţa Kalemegdan (este cea mai veche parte a oraşului Belgrad, la confluenţa Râurilor Sava şi Dunăre, cu o istorie de peste 2 milenii. Kalemegdan provine de la 2 cuvinte din limba turcă: kale” – fortăreaţă şi “meydan” – câmp de luptă) închinare în cele două biserici Sfânta Parascheva şi RuzicaCatedrala Sfântul Sava (ridicată pe locul unde au fost arse în 1595 moaştele Sfântului Sava), Biserica Sfântul Marcu (sec. XIX). Timp liber la dispoziţie – plimbare pe celebra stradă Knez Mihailova (prima stradă construită în Belgrad). Cazare si cina Belgrad.


ZIUA 7 – duminică (650 km): Mic dejun. Plecare spre România, Deplasare către Mănăstirea Vitovnita, adăpostește mormântul Starețului Tadei (deplasare pe jos cca. 250m /dus). Sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

 TARIF:

465 EURO / PERS. CAZARE ÎN CAMERA DUBLĂ,

GRUP MINIM 40 PERSOANE

SUPLIMENT SINGLE: 140 EURO

SUPLIMENT GRUP:

– grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 35 EURO/pers.

– grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.


SERVICII INCLUSE:

– transport autocar clasificat

– 6 nopţi cazare în camere duble hotel 3* (clasificare locală)

– demipensiune (cina este menu fix, miercuri și vineri mâncare de post, cât și în posturile din an)

– însoţitor de grup preot / teolog


SERVICII NEINCLUSE:

– intrările la obiective (aprox.20 euro)

– asigurarea medicală

– asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei din pricina turistului, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie)


ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 150 Euro/pers.


NOTĂ:

  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Serbia și Bosnia Herțegovina.

  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

– Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

– Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun