Pelerinaj Istanbul


Perioada: 29 septembrie 2021 - 3 octombrie 2021
  • Scurtă descriere
    Pelerinaj 5 zile/3 nopti. Traseu: București – Giurgiu – Ruse – Velikovo Tarnovo - Valea Trandafirilor - Edirne - Istanbul - Bucuresti. Telefoane de contact: Romania (+40) 744.848.704. Tariful: 210 Euro/pers.
  • Țări atinse
    Pelerinaje după țară Turcia
  • Traseu
    ISTANBUL
  • Tarif: 210 Eur

29 SEPTEMBRIE – 03 OCTOMBRIE 2020

01 octombrie – ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI,

Sfânta Liturghie de hramul BISERICII DIN VLAHERNE

12 – 16 OCTOMBRIE, 28 OCTOMBRIE – 01 NOIEMBRIE 2021


(5 ZILE / 3 NOPȚI)


ZIUA 1 (650 km): Plecare din Bucureşti la ora 22:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Bucureşti – Giurgiu –  Ruse – Veliko Tarnovo (capitala celui de al doilea Imperiu Bulgar) – trecere prin Valea Trandafirilor – Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne (fostul oraş Adrianopol, întemeiat de împăratul roman Hardrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453. Aici s-a încheiat Pacea de la Adrianopol,   tratatul ruso-turc din anul 1829 prin care s-a recunoscut independența Greciei, autonomia Serbiei și s-a desființat monopolul turcesc asupra comerțului Ţării Româneşti și Moldovei) – Istanbul.


ZIUA 2: Grupul ajunge la Constantinopol. Închinare în Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelep, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul), în Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana.  Tot aici este “Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă) și în Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construită de împaratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat – inainte de a intra în cetate, Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor). Cazare în Istanbul.


ZIUA 3: Mic dejun. Tur pietonal – se vizitează: Catedrala Sfânta  Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532.  Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscută şi ca ‘Palatul scufundat’, datează din sec. VI, a fost construită ca cisternă de apă pentru a alimenta palatul imperial şi clădirile înconjurătoare), locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inauguarată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de împăratul Theodosius II, datează din anul 1490 î.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Şerpuită (este din bronz, a stat în fața Templului lui Apollo de la Delphi – Grecia. A fost ridicată în memoria bătăliei de la Plateea din anul 479 î.Hr., în care cetățile grecești aliate i-au învins pe perşii conduşi de regel Xerxes I. În anul 326, împăratul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei la viitorul Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamănă cu un obelisc, doar că este făcută din mai multe blocuri de piatră. Unele mărturii afirmă că pe același loc a existat o astfel de coloană încă din sec. IV. Constantin al VII Porfirogenetul în anul 940 a acoperit coloana cu plăci de bronz aurit). Scurt popas în istoricul Bazar al lui BayazidCazare Istanbul.


ZIUA 4: Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului).  Vizitarea Palatului Dolmabahce (a fost construit între anii 1843 – 1856, din dorinţa sultanului Abdülmecid I  de a avea un palat asemănător monarhiilor europene, iar Topkapi-ul i se părea demodat. Este cel mai mare palat din Turcia, acoperă o suprafaţă de 45,000 m2 şi cuprinde 285 camere, 46 săli de recepţie, 6 hamam-uri. Aici a murit Ataturk la data de 10 noiembrie 1938)Moscheea Suleymanyie, (aici se găsește mormântul lui Suleyman Magnificul, cel care a ridicat zidurile actuale ale Ierusalimului în sec.XVI) și Muzeul Chora (a fost întemeiată în cadrul sec. V-VI, fiind rezidită de mai multe ori până astăzi, păstrează unele dintre cele mai frumoase mozaicuri bizantine). Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare în Istanbul.


ZIUA 5 (650 km): Mic dejun. Plecare spre ţară, sosire la Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcţie de traficul auto și de formalităţile vamale.


 TARIF:

210 EURO/PERS.  CAZARE ÎN CAMERĂ DUBLĂ,

GRUP MINIM 40 PERSOANE

SUPLIMENT SINGLE: 100 EURO


 

VARSTA(ani)DENUMIREREDUCERECONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99infantGRATUITCazarea se face in camera dubla, in pat cu doi adulti
2 – 4.99copil45 EuroCazarea se face in camera dubla, in pat cu doi adulti
5 – 10.99copil20 EuroCazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 SUPLIMENT GRUP:

– grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.

– grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 15 EURO/pers.


SERVICII  INCLUSE:

–  transport cu autocar clasificat;

– 3 nopţi cazare în camere duble cu mic dejun hotel 3* (clasificare locală);

– însoţitor de grup preot/teolog


 SERVICII   NEINCLUSE:

– taxe intrări obiective (aprox. 65 euro/pers., in functie de cursul de schimb);

– ghid local (aproximativ 10 Euro/pers., in functie de numarul de persoane)

– mese de pranz si cina

– croaziera pe Bosfor (aproximativ 7 Euro/ pers., in functie de cursul de schimb)

– asigurarea medicală;

– asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie).


ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 70 Euro/pers.   


NOTĂ:

     –  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia.

–  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun