Pelerinaj Sfintele Pasti in Israel si Peninsula Sinai | 9 zile / 8 nopti | 2021


Perioada: 26 aprilie 2022 - 4 mai 2022
  • Tarif: 1.030 Eur

26 APRILIE – 04 MAI


Ziua I, luni, 26 aprilie: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 04:00, cursa Blue Air 0b 169. Decolare ora 07:15, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. GheorgheDeplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare la  Zidul Plângerii. Cazare şi cină hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua II, marți, 27 aprilie: Mic dejun.  Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava). Deplasare pe Valea Iordanului şi pe lângă Marea Moartă  pana la Taba in Egipt. Cazare şi cină la hotel  in Taba.


Ziua III, miercuri, 28 aprilie: Mic dejun. Continuarea drumului prin deşertul muntos spre Mănăstirea Sfânta Ecaterina.  Închinare în Mănăstirea greco – ortodoxa Sf. Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume  in care a viețuit Sf. Ioan Scărarul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si in care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina; gropnița cu moastele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul  Sfântului Proroc Moise, muzeul mănăstirii – cu o importantă colectie de icoane vechi de o deosebită valoare. Cazare şi cină la hotel in Taba.


Ziua IV, joi, 29 aprilie: Mic dejun.  Întoarcere in Ierusalim – Israel. Scurta oprire la Marea Moarta, stâlpul de piatră – soţia lui Lot. Ne îndreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Închinare în Mănăstirea Sf. GherasimCazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua V, vineri, 30 aprilie: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc).  Participare la Slujba Prohodului Domnului la Aşezământul Românesc de la IerusalimCazare şi cină la hotel în Ierusalim.


Ziua  VI, sâmbătă, 01 mai: Trezire matinală pentru participarea la ceremonia VENIRII SFINTEI LUMINIOra 03:00 – Deplasare cu autocarul la una din Porţile Cetăţii Sfinte pentru a încerca intrarea în Cetate şi apropierea de Sfântul Mormânt (nu se garantează accesul în Cetate). Program opţional în Cetate până la ora 15.00. Retur la hotel şi odihnă. Cazare şi cină la hotel în Ierusalim.


 Ziua VII, duminica, 02 mai: Ora 00:00 –  PARTICIPAREA LA SFÂNTA LITURGHIE DE PAŞTI la Biserica Românească din Ierusalim.  Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare în Ierihon – privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Închinare în biserica Manastirii “Dudul lui Zaheu”. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VIII, luni, 03 mai: Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.   Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.


Ziua IX, marți, 04 mai: Mic dejun.  Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Sosire la aeroport ora 19:30. Decolare ora 22:15. Sosire Bucuresti 01:00, cursa Blue Air 0b 1070.


TARIF:

1.030 EURO/PERSOANĂ/LOC ÎN CAMERĂ DUBLĂ

SUPLIMENT SINGLE: 300  EURO

AVANS 300 EURO/PERSOANĂ

SERVICII INCLUSE:

–  bilet de avion cursă Bucureşti – Tel Aviv – Bucureşti

–  taxe de aeroport

–  8 nopţi cazare la hotelurile menţionate sau similare (clasificare locală)

–  masă (bufet) în regim demipensiune (mic dejun + cină) 

–  transfer aeroport – hotel – aeroport;

–  transport autocar aer condiţionat;

–  taxă viză Egipt;

– ghid local vorbitor de limba romana/engleza la obiectivele din Egipt;

–  intrări la obiectivele din program

– asigurare medicală – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD  si este  incheiata la Societatea de Asigurare CITY INSURANCE.

*  Asigurarea de sanatate se poate incheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau RESEDINTA in ROMANIA

** Pentru persoanele care nu se incadreaza in cele mentionate mai sus, NU SE POATE INCHEIA ASIGURARE DE SANATATE

–  preot însoţitor;


SERVICII NEINCLUSE:  

tips pentru ghid local Egipt, soferi, personal hotelier (35 Euro)


ACTE NECESARE: 

·        paşaport valabil  minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


 NOTĂ:

·           Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

·           Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

·           Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

·           Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

·          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt

·           Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. cu dimensiunile maxime 55x40x20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite la bagajul de mana)  

·           Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

·           Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·           Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

·           Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 

ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun