Pelerinaj Grecia


Perioada: 11 septembrie 2022 - 16 septembrie 2022
  • Scurtă descriere
    Pelerinaj 6 zile/5 nopti. Traseu: Iași - București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahon – Salonic - Kalambaka - Meteora - Atena – Insula Eghina – Salonic - Iași. Telefoane de contact: Romania (+40) 744.848.704. Tariful: 395 Euro/pers.
  • Țări atinse
    Pelerinaje după țară Grecia
  • Traseu
  • Tarif: 395 Eur

(INCHINARE LA MOAȘTELE SF. DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR LA SALONIC,

SF. IOAN RUSUl ÎN INSULA EVIA, SF. NECTARIE ÎN INSULA EGHINA,

SF. EFREM CEL NOU LA NEA MAKRI, SF. PARASKEVI ÎN VALEA TEMBI)

11 – 16 septembrie, 18 – 23 septembrie, 25 – 30 septembrie, 02 – 07 octombrie 2022


(6 zile / 5 nopți)


ZIUA 1 – sâmbătă (720 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei Române (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Serres – Salonic (al doilea oraș ca mărime din Grecia. Numele orașului vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon). Cazare Salonic (cină).


ZIUA 2 – duminică (500 km): Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir). Salonic: tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului:  Biserica Sfântul Gheorghe – Rotonda (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu).  Plecare spre Atena, cazare (cină).


 ZIUA 3 – luni (140 km): Mic dejun. Deplasare către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei) (deplasarea poate fi facuta cu metroul), traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime (Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie)Traversare cu feribotul Eghina – Pireu, deplasare la Nea Makri, închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). Cazare Atena  (cină).


 ZIUA 4 – marți (400 km): Mic dejun. Plecare spre Kalambaka, cu oprire în Evia (a doua ca dimensiune a Grecie după Insula Creta), închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi (a fost ridicată în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaște, care inițial au fost șezate în Biserica Sfinților Constantin și Elena) şi la moaştele Sfântului Cuvios David în Mănăstirea Cuviosului David (nu se cunoaste cu exactitate data înființării mănăstirii, însă se știe că Sfântul Cuv. David a ctitorit prezenta biserică pe locul alteia, mai vechi. Sfântul a viețuit in jurul anului 1550. În această mănăstire a viețuit și părintele Iacov Tsalikis, iar mormântului lui se află în apropierea bisericii)Traversare cu feribotul Agiokampos – Glyfa. Continuare spre Kalambaka, cazare (cină).


ZIUA 5 – miercuri (250 km): Mic dejun. Kalambaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți), în funcţie de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar șase mai sunt active). Plecare spre Salonic, oprire la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii). Cazare Salonic (cină).


 ZIUA 6 – joi (720 km): Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.


TARIF: 

395 EURO/PERS. CAZARE ÎN CAMERĂ DUBLĂ,  GRUP MINIM 40 PERSOANE, MIC DEJUN

 460 EURO/PERS. CAZARE ÎN CAMERĂ DUBLĂ,  GRUP MINIM 40 PERSOANE, DEMIPENSIUNE             

SUPLIMENT SINGLE: 170 EURO

SUPLIMENT GRUP:

  • grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 35 EURO/pers.

  • grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.


SERVICII INCLUSE:

–  transport cu autocar;

–  5 nopţi cazare în cameră dublă hoteluri 3* (clasificare locală) cu mic dejun / demipensiune (în funcţie de programul ales);

– feribot Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina);

– feribot Agiokampos – Glyfa (Insula Evia)

–  însoţitor de grup preot/teolog.


SERVICII NEINCLUSE:

–  Intrarile la obiectivele turistice (6 euro/pax la Rotonda – Salonic, 3 euro/pax  la fiecare mănăstire din Complexul Meteora);

–  Asigurare medicală;

– Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


 ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 150 EURO/PERS.


ORAR VIZITARE MĂNĂSTIRI COMPLEX METEORA (poate suferi  modicări):

MĂNĂSTIRE01.04 – 31.1001.11 – 31.03
ORARÎNCHISORARÎNCHIS
MAREA METEORĂ09:00 – 17:00MARȚI09:00 – 16:00MARȚI, MIERCURI
VARLAAM09:00 – 16:00VINERI09:00 – 15:00VINERI
SF. TREIME09:00 – 17:00JOI09:00 – 15:00MIERCURI, JOI
SF. NICOLAE09:00 – 15:30VINERI
ROUSSANOU09:00 – 18:00MIERCURI09:00 – 14:00MIERCURI
SF. ȘTEFAN09:00 – 13:30/15:30 – 17:30LUNI09:00 – 13:00/15:00 – 17:00LUNI

NOTĂ

–  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

–  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun