Pelerinaj Cipru


Perioada: 3 noiembrie 2023 - 8 noiembrie 2023
  • Scurtă descriere
    Pelerinaj de 6 zile/5 nopți. Traseu: Chișinău/Iași - București - Larnaca - Tamassos - Lefkara - Nicosia - Paphos - Capo Greco - Larnaca - București - Chișinău/Iași. Telefoane de contact: Romania (+40) 744.848.704. Tariful: 695 Euro/pers.
  • Țări atinse
    Pelerinaje după țară Cipru
  • Traseu
    LARNACANICOSIA
  • Tarif: 695 Eur

Pe urmele Sf. Ap. Pavel, Sf. Barnaba si Sf. Lazar

03 – 08 noiembrie 2023


Ziua 1: Întâlnire în Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), sala de aşteptare, plecări internaţionale la ora 08:30. Decolare din Bucureşti la ora 10:20, cursa Tarom RO251, sosire în Larnaca la ora 12:35. Deplasare la staţiunea Ayia Napa, iniţial un sat de pescari, închinare în Mănăstirea Ayia Napa. Vom ajunge şi la faimosul Capo Greco, unde putem admira peisajul pământ – mare şi apoi ne vom închina în Biserica Ayioi Anargyroi, bisericuţa mică albă cu tipicul acoperiş albastru şi cu hramul Sfinţii Cosma şi Damian. Cazare si cină Larnaca.


Ziua 2: Mic dejun. Închinare în Mănăstirea Sf.Tekla, Mănăstirea Sfântul Irakleidios, un sfânt local foarte apreciat și în parohia cipriotă din Tamassos, unde se află construită o biserică în stil românesc – maramureşan. Închinare în Mănăstirea Machairas asezată în zona montană Kionia – lanţul muntos Trodos, în interiorul mănăstirii se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Deplasare către satul tradiţional cipriot Lefkara, unde ne vom închina în Biserica Lefkara Timi Stavros. În biserică se află un fragment din Sfânta Cruce. Apoi, ne vom închina în Mănăstirea Sfântul Mina. Cazare şi cină Larnaca.


Ziua 3: Mic dejun. Deplasare către capitala cipriota Nicosia, închinare în Catedrala Sfântul Ioan (Agios Ioannis). Plecare către zona munţilor Troddos – inima verde a Ciprului, Muntele Olimp, cel mai înalt punt din Cipru – 1951 m. Închinare în Biserica Sfinţii Ciprian şi Iustina cu moaştele sfinţilor şi Mănăstirea Kykkos in care se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Mănăstirea este contruită în 1092 şi este dedicată Maicii Domnului. În incinta mănăstirii ne vom închina la 3 icoane pictate de Sfântul Luca (Agios Loukas). Oprire în satul Omodos şi inchinare in biserica, unde se află particele din moaştele Sf. Ap. Filip. Cazare şi cină Larnaca.


Ziua 4: Mic dejun. Închinare în Biserica Sfântul Lazăr, unde se află al doilea mormânt al Sfântului Lazăr, primul mormânt este în Betania-Israel, acolo unde Mântuitorul Hristos l-a înviat din morţi. În biserică se află moaştele Sf. Lazăr. În drum spre Paphos oprire şi închinare în Mănăstirea Sfântul Gheorghe Alamanos. Deplasare către Paphos, una din staţiunile cu elemente şi vestigii antice, cu multe mozaicuri şi situri arheologice. Scurtă oprire şi vedere panoramică asupra peisajului Petra Tou Rominou. Închinare în Biserica Sfântul Pavel cu pilonul răstignirii Sfântului Pavel şi Biserica Sfânta Paraschevi. Închinare în Mănăstirea şi peştera Sfântul Neofytos, în mănăstire se găsesc moaştele Sfântului. Cazare şi cină Larnaca.


Ziua 5: Mic dejun. Ne vom închina în Mănăstirea Sfântul Rafael, unde se află părticele din moaştele Sf. Rafael şi Sf. Serafim de Sarov şi în Mănăstirea Sfântul Kendeas şi peştera Sfântului. Apoi, vom trece în partea ocupată de turci şi ne vom închina în Biserica Sfântul Barnabas şi mormântul Sfântului. Din prezentul de astăzi ne vom întoarce în trecut cu aproximativ 40 ani în urmă, când turcii au invadat insula. Vom vizita oraşul Famagusta, perla litoralului cipriot până în 1974, una dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură medievală, vom vedea în adevăratul său sens acest oraş fantomă. Apoi, vom vizita în oraş Catredrala Sfântul Nicolae, care ulterior invaziei turceşti din 1974 a fost transformată în moschee. Întoarcere în Larnaca, unde vom avea timp liber pentru relaxare şi odihnă. Cazare şi cină Larnaca.


Ziua 6: Mic dejun. Deplasare către aeroport pentru formalităţile vamale, decolare ora 13:20, cursa Tarom RO 252, sosire în Bucureşti la ora 15:40.


TARIF:

695 EURO/pers în cameră dublă,

grup minim de 25 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 230 EURO


SERVICII INCLUSE:

– transport cu avionul cu toate taxele incluse
– transport cu autocar clasificat
– 5 nopţi cazare în cameră dublă hoteluri 3* (clasificare locală)
– masă în regim demipensiune (mic dejun şi cină)
– intrările la obiectivele religioase din program
– ghid vorbitor de limbă română/engleză
– însoţitor de grup preot/teolog


SERVICII NEINCLUSE:

– asigurarea medicală
– Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)
– alte cheltuieli personale


ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 300 EURO/PERS.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

a) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 24-20 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTĂ:

– Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară:să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
– Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
– Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Cipru.
– Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).
– Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
– Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
– Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORT (chiar dacă este electronic).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun