0 opinii / Spune-ţi opinia
Drumul Vinului în Basarabia
Acte necesare: Buletinul de identitate
Ziua 1, JOI:
Plecare Iași – Chișinău, ora 07.00 de la Palatul Culturii.
Crama Mircești se află în satul cu același nume din raionul Ungheni. Deși are doar câțiva ani de când a fost creată, crama a devenit o emblemă a vinăriilor mici din Moldova, datorită abordării moderne pentru producerea vinurilor. Această regiune, satul Mircești, are o importanță istorică și dispune de un terroir bun pentru vinurile cu un caracter puternic.
Descoperă, 8 vinuri cu asociere gastronomică:
include excursia ghidată și degustare a 8 tipuri de vinuri. La degustare sunt oferite bucate gourmet din bucătăria locală, asociate cu fiecare vin și apă minerală. Durata: 3 ore.
Ne deplasăm spre Mănăstirea Căpriana - una dintre cele mai vechi mănăstiri din Republica Moldova. Este situată în zona centrală a țării, la aproximativ 40 km nord-vest de Chișinău, în ținutul deluros împădurit care purta odată numele de Codrii Lăpușnei. Considerată de mulți istorici, ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, aparținând spațiului cultural românesc.
Deplasare spre Chișinău. Recomandăm servirea mesei la Restaurant La Plăcinte.
Cazare Hotel 3*.
Ziua 2, Vineri:
Micul dejun. Ne deplasăm spre Cramele Mileștii Mici – deţinătoarea titlului din Cartea Recordurilor de crama cu cea mai mare colecţie de vinuri din lume.
Din cele mai vechi timpuri de pe teritoriul Moldovei au existat adevărați Robin Hoods - Haiducii - bărbați curajoși, chipeși și puternici, acei care au luptat pentru dreptate. Meniul „Haiducesc” vă oferă ocazia să vă delectați cu câteva feluri de bucate excepționale din viața nomadă indigenă a adevăraților haiduci, în asociere cu cele mai bune vinuri Mileștii Mici.
Excursie: Vizitați pivnițele fabuloase ale cramei și colecția de vinuri cu renume mondial, care adună peste 1,5 milioane de sticle de vin
Degustare de 7 tipuri de vinuri excepționale Mileștii Mici
Alb sec IGP (Indicație Geografică Protejată)
Roșu sec IGP
Roșu sec păstrat în colecție
Alb sec de colecție
Roșu sec de colecție
Licoros de colecție
Spumant
Aperitiv: Platou de bruschette cu zacuscă, bruschette cu icre de vinete, bruschette cu cremă de brânză și prosciutto crudo
Gustări calde: ciorbă de fasole cu afumatură; costiţă de porc cu cartofi la cuptor și murături
Desert: Clătite dulci cu cremă de brânză
Cadou: o sticlă de vin cu Indicație Geografică Protejată (IGP)
Durata: 2,5 ore
Apoi vizităm Vinăria Asconi din localitatea Puhoi.
Participăm la Masterclass de vin și gătit, include excursia ghidată și degustare de vinuri. Atelier de gătit plăcințele și hulubași, prânz cu bucate tradiționale. Durata: 3 ore.
După degustarea de la crame ne îmbarcăm în microbuz şi ne îndreptăm spre Chişinău unde începem vizitarea cu un tur vizual: vom admira Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, principala arteră a oraşului, Arcul de Triumf, statuia lui Ştefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul, Președinția, şi vom vizita Catedrala Mitropolitană; timp liber la dispoziţie pentru cumpărături. Recomandăm servirea mesei la Restaurant La Plăcinte.
Ziua 3: Sâmbătă:
Mic dejun. Ne deplasăm spre Sud - Estul Moldovei și vizităm complexul Vinăria Purcari.
Excursia cuprinde vizitarea părții industriale cu secţiile de prelucrare a strugurilor, secţia de păstrare a vinurilor şi secţia de îmbuteliere şi partea istorică: vizitarea beciurilor, maturarea vinurilor în sticlă, vizitarea colecţiei de vinuri Purcari. Turul complexului turistic: crama, sala de degustare, hotelul, magazinul specializat. Degustare a 9 vinuri de calitatea Premium. La degustare sunt oferite pesmeți și apă minerală. Durata: 1 oră.
Mănăstirea Marta și Maria – Hagimus.
Pornim spre Castelul Mimi - Legendele sunt scrise de oameni mari, cu pasiuni pentru lucruri frumoase. Una dintre aceste personalități este Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei din perioada dominației țariste, dar și un vinificator ilustru al secolui XX. El şi-a dedicat viaţa viţei de vie și fiind purtat de această pasiune a reușit să edifice primul chateau din țară. Castelul din cele mai vechi timpuri a dat viață unor vinuri excepționale și a reprezentat epicentrul unui proces intensiv de modernizare al întregului sector vinicol național. Datorită acțiunilor prompte a boierului Mimi industria vitivinicolă a fost salvată de câteva ori, astfel ca Moldova să poată fi astăzi pintre liderii mondiali producători de vin.
Pachet Ospăț:
include excursia ghidată și degustare a celor mai bune 5 vinuri ale companiei și o masă cu meniul: Mămăligă cu cremă de brânză; Gustare tradițională (iahnie de vinete, fasoliță și sfeclă cu prune uscate) se servește cu pâine de casă crocantă; Plăcintă coaptă cu brânză; Sarmale din crupe cu smântână (după rețetă din Nordul Moldovei); Costițe de porc cu legume coapte; Desertul Casei - pară și prună în vin, înghețată de casă din vin Merlot „Castel Mimi”, jeleu din vin și miere. Durata: 2 ore.
Deplasare spre Chișinău.
Ziua 4: Duminică:
Participare la Sf. Liturghie la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul, Mitropolia Basarabiei.
Continuăm cu vizitarea Cramelor Cricova – Oraşul Subteran, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru întreg procesul de fabricație al vinurilor liniștite și al spumantului Cricova, realizat după metoda clasică Dom Perignon – Champenoise. Vom admira colecția de vinuri aparținând personalităților politice care au vizitat Republica Moldova, de la ai noștri Traian Băsescu sau Klaus Johannis, până la Angela Merkel, Juan Manuel Barroso, Donald Tusk sau Vladimir Putin, care chiar și-a serbat a 50-a aniversare în beciurile de la Cricova.
EXCURSIE:
• Vizitarea străzilor subterane
• Secția de maturizare a vinurilor
• Secția de producere a Spumantului clasic
• Colecția Națională și Complexul de Degustare
• Cinematograf
• 8 tipuri de vin
• Gustare Moldovenească (roșii, castraveți, ardei, brânză), Specialităţi din carne coaptă (bujenină de porc, vită, pui); plăcinte în asortiment; gustarea „Chişinău”; sarmale tradiționale cu smântână; gustare națională caldă (mici, cighiri, cîrnăciori) cu păstăi verzi cu ardei dulci; platou cu rulouri din legume coapte; prune umplute cu nuci; pâine; apă minerală; ceai/cafea. Durata: 2.5 h.
Vinăria Château Vartely. Situat la doar 45 de kilometri de Chişinău, Château Vartely are o arhitectură deosebită și prezintă un adevărat deliciu peisajistic, fiind situat pe o colină de unde se deschide o priveliște amețitoare. Curtea amenajată cu elemente de muzeu al vinului, îmbină perfect arta arhitecturală cu cea a vinului.
Taraboste (6 wines&food):
include excursia ghidată și degustare a celor mai populare 6 tipuri de vinuri ale vinăriei. La degustare sunt oferite mini-gustări gourmet asociate cu fiecare vin și apă minerală. Durata: 2 ore.
Traseu spre Iași.
Tarif : 550 Euro.
(Tarif pentru 20 persoane)
Servicii incluse:
- Cazare 3 nopți la Hotel 3* + mic dejun.
- Transport microbuz 2019 cu AC.
- Pachetele celor 7 Crame cu peste 50 de vinuri de degustat.
- Ghid/preot însoțitor.
Servicii neincluse:
- Prânz + cina;
- Obiective opționale;
- Cheltuieli personale;
- Asigurarea medicală.
Etichete: Drumul vinului